Birlik ve beraberlik tepeden inmez, mahalleden, sokaktan, en küçük topluluklardan başlayarak büyür.
Atatürk'çüler olarak güçlü bir dayanışma içinde olmazsak, fikirlerimiz ne kadar doğru olursa olsun etkili olamayız.
1. Mahalleli Dayanışma Grupları:
Aynı düşünceyi paylaşan insanlar birbirini tanımalı, destek olmalı. Mahallede, iş yerinde, üniversitede küçük gruplar halinde örgütlenmek önemli. Bunlar "Mahalle Sosyal Baskı Grupları" oluşumları olarak faaliyet yapmalıdır.
2. Eğitim ve Bilinçlendirme Çalışmaları:
Atatürk'çü düşünceyi anlatan sohbetler, kitap okumaları, tarih toplantıları düzenlenmeli. İnsanları doğru bilgiyle donatmadan, birlik sağlanamaz.
3. Ekonomik ve Sosyal Destek Ağı:
Atatürk'çüler birbirine sahip çıkmalı. İşsiz bir arkadaşına iş bulan, zor durumda olana destek olan bir topluluk oluşturulmalı. Atatürk'çüler-Milliyetçiler kendi aralarında kapalı ekonomiye geçmeli.
4. Sosyal Medya ve Saha Mücadelesi:
Hem dijital ortamda hem de sahada aktif olunmalı. Doğru bilginin yayılması için sosyal medya kullanılmalı,. Sahada, meydanlarda, STK’larla, sendikalarla mücadele edilmeli.
5. Güçlü Bir Milli Duruş:
Atatürk'çü olmak sadece sözle değil, fiili duruş, fiili yaşamla olur. Ülkenin milli çıkarlarını her şeyin üstünde tutarak, dış güçlerin oyunlarına gelmeden hareket etmek gerekir.
Birlik ve beraberlik ancak omuz omuza mücadeleyle kurulur. Herkes kendi mahallesinde, kendi çevresinde sorumluluk alırsa, Atatürk'çülük sadece bir fikir değil, güçlü bir hareket haline gelir!
Ve fiili hale gelecek olan Atatürk'çü Milli duruş-hareket legal olarak akacağı yönü, yolu mutlaka bulur.
Nermin SEÇKİN 20.02.2025